Öppettider Adress Telefon
Vardagar:
Lunch:
Lördagar:
10:00-18:00
13:00-14:00
10:00-14:00
Bjuråkersvägen 23
827 31 Ljusdal
0651-160 65
070-371 60 65

Scrapbooking

SCRAPBOOKING OCH KORTTILLVERKNING

scrap 
Scrapsida av Cattis


Scrapbooking är den största hobbyn i USA, och intresset för det ökar bara mer och mer, även här i Sverige.

I scrapbooking dekorerar man personliga fotoalbum. Med vackra papper, stämplar, fotohörn, spetsar och knappar tillverkar man minnen för framtiden. Det finns en uppsjö av vackra dekorationer att välja mellan. Allt material är syrafritt så att foton ej förstörs eller papper gulnar.

En vanlig storlek för scrapbooking är 30x30 cm, det finns speciella papper, album och plastfickor i den storleken. Naturligtvis går det också bra att använda A4 format. Känn efter själv vad som känns bäst för Dig. Kanske både/och.

KORT


Grattiskorten är gjorda av Catarina Backman

En hobby i samma anda är korttillverkning. Här är det inte lika viktigt med syrafritt eftersom man inte har lika stora krav att det ska hålla i generationer. Liksom i scrapbooking använder man gärna stämplar, fina papper, spetsar och dekorationer. Stämplarna använder man även till embossing. Stämpla, töm på embossingpulver, töm tillbaka överflödet och värm sedan kortet. Pulvret innehåller pigment och vax, som sväller av hettan och resultatet blir som en relief, liksom upphöjt. Det finns även speciella embossingpennor, så att Du kan skriva fritt och embossa det.

 

INTRESSERAD?

Är Du intresserad av att lära dig eller att komma på workshops eller inspirationskvällar? Håll koll under fliken Workshops eller anmäl Ditt intresse hos oss. Det räcker med att skicka ett mail eller ringa, så håller vi Dig informerad om vad som är på gång.